DAAD

DAAD

Dienstag, 8. Oktober 2019

Измена
Рокот за аплицирање за стипендиите кои ги доделува ДААД за постдипломски студии е од 15. септември до 15. ноември секоја година и се однесува за следната академска година. Документите не се поднесуваат во Германската амбасада! 
Потребно е САМО доставување на оригинал ПРЕПОРАКАТА од профоесор на ДААД пораталот, на следнава адреса:

DAAD
Referat ST21 - Ostmitteleuropa, Südosteuropa, Türkei
Kennedyallee 50
53175 Bonn


Dienstag, 1. Oktober 2019

Почитувани,
Среда 02.10.2019, четврток 03.10.2019, и понеделник 07.10.2019 канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена. Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com.
Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје