DAAD

DAAD

Dienstag, 8. Oktober 2019

Измена
Рокот за аплицирање за стипендиите кои ги доделува ДААД за постдипломски студии е од 15. септември до 15. ноември секоја година и се однесува за следната академска година. Документите не се поднесуваат во Германската амбасада! 
Потребно е САМО доставување на оригинал ПРЕПОРАКАТА од профоесор на ДААД пораталот, на следнава адреса:

DAAD
Referat ST21 - Ostmitteleuropa, Südosteuropa, Türkei
Kennedyallee 50
53175 Bonn


Dienstag, 1. Oktober 2019

Почитувани,
Среда 02.10.2019, четврток 03.10.2019, и понеделник 07.10.2019 канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена. Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com.
Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Mittwoch, 17. Juli 2019

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена во период од 22.07.2019 до 26.08.2019 поради летните одмори. Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје