DAAD

DAAD

Sonntag, 24. Dezember 2017

Известување

Почитувани, би сакале да Ве информираме дека утре (25.12.2017 г.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 08:00 до 13:00 часот.
Со почит, ДААД-Лекторат Скопје

Donnerstag, 14. Dezember 2017

Известување

Почитувани, би сакале да Ве информираме дека утре (15.12.2017 г.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 09:00 до 14:00 часот, но во вторник на 19.12.2017 г. ќе биде затворена. Со почит, ДААД-Лекторат Скопје

Mittwoch, 22. November 2017

Известување

Почитувани,

би сакале да Ве информираме дека утре (23.11.2017) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена, но во петок на 24.11.2017 г. ќе работи во период од 09:00 до 13:00 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Mittwoch, 15. November 2017

СООПШТЕНИЕ

Почитувани, поради денешните технички проблеми на порталот би сакале да Ве информираме дека рокот за доставување на Вашите апликации поточно само за истражувачки престој (краток и долг престој), докторски студии, постдипломски студии и научно истражувачки престој е продолжен до 22.11.2017 година во Германска амбасада, но сепак онјалн аплицирањето на порталот е до денес 23:59 часот. Ви благодариме однапред на разбирањето. Со почит, ДААД-Лекторат Скопје

Sonntag, 5. November 2017

Соопштение

Почитувани,

денес (06.11.2017) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена, ве молиме обратете ни се преку е-пошта на daadlektorat.skopje@gmail.com

Ви благодариме однапред на разбирањето.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Freitag, 3. November 2017

Известување

Почитувани,

денес (03.11.2017) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 09:00 до 14:00 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Freitag, 22. September 2017

Известување

Почитувани, на ден 22.09.2017 г. канцеларијата Германската служба за студентска размена ќе биде отворена до 14:00 часот. Ви благодариме. Со почит, ДААД-Лекторат Скопје

Mittwoch, 6. September 2017

Известување

Почитувани, утре (07.09.2017 г.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена. Ви благодариме на разбирањето. Со почит, ДААД-Лекторат Скопје

Donnerstag, 17. August 2017

Известување

Почитувани,

Би сакале да Ве информираме, поради административни работи во период од 21.08. до 30.08.17 не сме во можност за примаме лични средби во канцеларијата, затоа Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com., на 31.08. со работно време од 09:00 до 14:00 часот, а на 01.09. со работно време од 08:30 до 13:30 часот.

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Donnerstag, 10. August 2017

Известување

Почитувани,

денес (10.08.2017) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи до 14:00, а утре (11.08.2017) ќе биде отворена во период од 08:00 до 13:00 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Mittwoch, 5. Juli 2017

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Би сакале да Ве информираме,  поради летните одмори ДААД-канцеларијата во Скопје во период од 10.07. до 03.08.17 нема да работи според стандардното работно време, затоа Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com.

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Dienstag, 27. Juni 2017

Известување

Почитувани,

денес (28.06.2017) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Donnerstag, 18. Mai 2017

Известување

Почитувани,

утре (19.05.2017 г.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде отворена во период од 09:00 до 14:00 часот, но во четврток на (25.05.2017 г.) канцеларијата ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Donnerstag, 11. Mai 2017

Известување

Почитувани,

утре (12.05.2017) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде отворена во период од 09:00 до 14:00 часот.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Montag, 8. Mai 2017

Известување

Почитувани,

во четврток (11.05.17) од 14 часот ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) во Центарот за конференции и студии при Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Donnerstag, 27. April 2017

Известување

Почитувани,

канцеларијата на Германската служба за студентска размена поради празниците ќе биде затворена во период од 01.05. - 03.05.17 година, но ќе бидеме достапни преку е-пошта.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Donnerstag, 20. April 2017

Известување

Почитувани,
утре (21.04.2017 г.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 09:00 до 13:00 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Donnerstag, 6. April 2017

Известување

Почитувани,

денес (07.04.2017 г.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 08:30 до 13:30 часот,  но во понеделник на 10.04.17 ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Mittwoch, 29. März 2017

Известување

Почитувани,

канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена во период од 30.03. - 04.04.17 година, но ќе бидеме достапни преку е-пошта.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Dienstag, 28. März 2017

Известување

Почитувани,
денес канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена, но достапни сме на е-пошта.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Montag, 27. März 2017

Известување

Почитувани,
денес канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде отворена во период од 12:00 до 17:00 часот

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Donnerstag, 23. März 2017

Известување

Почитувани,
канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде отворена утре 24.03.17 г. во период од 09:00 до 13:00 часот

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Donnerstag, 2. März 2017

Известување

Почитувани,
денес 02.03.17 г. канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Montag, 16. Januar 2017

Известување

Почитувани,
денес 16.01.17 г. канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 09:00 до 17:00 часот, а утре 17.01.17 г. од 09:00 до 16:00 часот, но во среда и четврток на 18 и 19.01.2017 година ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје