DAAD

DAAD

Freitag, 16. Dezember 2016

Новогодишни и божиќни празници

Почитувани,

канцеларијата ќе биде затворена во период од 29.12.16 до 08.01.17 поради новогодишните и божиќните празници.

Frohe Weihnachten Euch allen und ein gutes Neues Jahr!

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Donnerstag, 15. Dezember 2016

Известување

Почитувани,
утре (16.12.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе работи во период од 11:30 до 14:30 часот, но во понеделник (19.12.) ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Sonntag, 11. Dezember 2016

Известување

Почитувани,

во понеделник (12.12.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Mittwoch, 23. November 2016

OnDaF и OnSeT тестирање - 2016/17

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

OnDaF и OnSeT 
тестовите за стипендија за постдипломски студии, како и за сите кандидати за стипендија за летен јазичен курс ќе се одржи на 14.01.17 (сабота) во Seavus Education Centеr
http://www.sedc.mk/contact-us/

Покана за тестирањето и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на е-пошта. 

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

Mittwoch, 2. November 2016

Интервју за кандидатите за постдипломски студии

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

интервјуата за кандидатите за стипендија за постдипломски студии ќе се одржат во период од 15 до 17.02.2017 година во Германската амбасада во Скопје.

Покана за интервју и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на е-пошта.


Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Канцеларија за врски

Mittwoch, 19. Oktober 2016

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Скопје

Почитувани,

во четврток (20.10.16) од 12:30 часот ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) на Бизнис академија Смилевски - БАС во Скопје.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Montag, 17. Oktober 2016

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Тетово

Почитувани,

во вторник (18.10.16) од 12 часот ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) во предавална LH3 при Универзитетот на Југоисточна Европа (South East European University) во Тетово.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Dienstag, 4. Oktober 2016

Презентација на можностите за студирање во Германија со стипендија од Германската служба за академска размена (ДААД) во Битола

Почитувани,

во понеделник (17.10.16) од 12 часот ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) на Факултетот за информатички и комуникациски технологии, Универзитетот „Св. Климент Охридски“ - Битола

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Презентација на можностите за студирање со стипендија преку Германската служба за академска размена (ДААД)

Почитувани,

во среда (12.10.16) од 16 часот ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД) во Центарот за конференции и студии при Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Donnerstag, 29. September 2016

работно време

Почитувани,

во понеделник (03.10.) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Montag, 8. August 2016

годишен одмор

Почитувани,

канцеларијата ќе биде затворена во текот на месец август поради годишен одмор.

Со нови прашања и за нови консултации се гледаме од септември.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје

Montag, 25. April 2016

Почитувани,

канцеларијата ќе биде затворена во периодот од 26.04. (вторник) до 08.05.2016 (недела). Со прашања може да ни се обраќате на фејсбук или на нашиот мејл: daadlektorat.skopje@gmail.com.

Со почит,
ДААД-Лекторат, Скопје - Канцеларија за врски


Donnerstag, 7. April 2016

презентација/ Денови на образование и кариера 14.04. - 16.04.2016

Презентација на можностите за студирање и истражување во Германија, како и понудата на стипендии од Германската служба за академска размена (ДААД) под наслов 

"Study and Research in Germany"/ "Studieren und Forschen in Deutschland" 

на 15.04.2016 од 14 до 15 ч

во делот за презентации во хала 3, 
во рамките на Саемот за образование и кариера (Денови на образование и кариера 2016).

Посетете не и информирајте се за можностите!!!