DAAD

DAAD

Mittwoch, 9. Dezember 2015

јазично тестирање OnDaF

Драги кандидати за стипендија,

оваа година, по налог на централата на ДААД во Бон, целата постапка за избор на кандидати за стипендија во Македонија се одвива во многу пократко време од вообичаено.

Токму поради тоа, покана за јазично тестирање ќе добијат само оние кандидати за стипендија што ќе добијат и покана за интервју (доколку се пријавиле за стипендија за постдипломски студии), како и сите кандидати што се пријавиле за стипендија за летен јазичен курс.

Јазичното тестирање ќе се спроведи во Училиштето за јазици Лингва Линк во Скопје на 12.12.2015 (сабота).

Деталните информации во врска со полагањето ги имате на мејл.

Ве молиме за разбирање доколку не сме во можност веднаш да реагираме на Вашите прашања. Сите информации ги имате на нашиот блог.

Секое добро и среќно,
ДААД Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

Keine Kommentare:

Kommentar posten