DAAD

DAAD

Dienstag, 15. Dezember 2015

Известување за кандидатите за стипендии за докторски студии/ истражувачки престои

Почитувани кандидати за стипендии за докторски студии/ истражувачки престои,

како што знаете за Вас не е предвидено интервју, како и јазично тестирање. Вашите апликации се разгледуваат во седиштето на ДААД во Бон, Германија и доколку им треба нешто од Вас, ќе Ве побараат во меѓувреме.

Доколку не е потребен никаков дополнителен документ и сл., резултатите (без разлика позитивни или негативни) очекувајте ги во текот на април/ мај.

Целата постапка трае малку подолго, но се работи за огромен број на апликации од цел свет и Ве молиме за трпение.

Среќно,
ДААД- Лекторат, Скопје

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen