DAAD

DAAD

Dienstag, 15. Dezember 2015

Известување за кандидатите за летни јазични курсеви

Драги кандидати за стипендии за летни јазични курсеви,

ги добивме Вашите резултати од јазичното тестирање OnDaF. Вашите апликации ќе ги разгледа стручна комисија и доколку и е потребно нешто, ќе бидете известени.

Доколку не Ве побараме во меѓувреме, Ве молиме за трпение, се работи за голем број на апликации а конечните резултати ќе ги имаме дури во текот на април, почетокот на мај.

Среќно,
ДААД- Лекторат, Скопје

Известување за кандидатите за стипендии за докторски студии/ истражувачки престои

Почитувани кандидати за стипендии за докторски студии/ истражувачки престои,

како што знаете за Вас не е предвидено интервју, како и јазично тестирање. Вашите апликации се разгледуваат во седиштето на ДААД во Бон, Германија и доколку им треба нешто од Вас, ќе Ве побараат во меѓувреме.

Доколку не е потребен никаков дополнителен документ и сл., резултатите (без разлика позитивни или негативни) очекувајте ги во текот на април/ мај.

Целата постапка трае малку подолго, но се работи за огромен број на апликации од цел свет и Ве молиме за трпение.

Среќно,
ДААД- Лекторат, Скопје

Mittwoch, 9. Dezember 2015

јазично тестирање OnDaF

Драги кандидати за стипендија,

оваа година, по налог на централата на ДААД во Бон, целата постапка за избор на кандидати за стипендија во Македонија се одвива во многу пократко време од вообичаено.

Токму поради тоа, покана за јазично тестирање ќе добијат само оние кандидати за стипендија што ќе добијат и покана за интервју (доколку се пријавиле за стипендија за постдипломски студии), како и сите кандидати што се пријавиле за стипендија за летен јазичен курс.

Јазичното тестирање ќе се спроведи во Училиштето за јазици Лингва Линк во Скопје на 12.12.2015 (сабота).

Деталните информации во врска со полагањето ги имате на мејл.

Ве молиме за разбирање доколку не сме во можност веднаш да реагираме на Вашите прашања. Сите информации ги имате на нашиот блог.

Секое добро и среќно,
ДААД Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

Известување

Драги кандидати за стипендија,

Ве молиме за трпение и за разбирање доколку не сме во можност веднаш да одговориме на Вашите телефонски повици, пораки на мејл и на фејсбук.

Имено, оваа година целата постапка по налог на централата на ДААД во Бон се одвива во многу пократко време отколку вообичаено.

Секој оној што се пријавил за стипендија ќе добие известување по мејл. Во случај на технички проблеми ќе Ви се обратиме телефонски.

Во меѓувреме, од истата оваа причина, беше одлучено, оваа година покана за јазично тестирање да добијат само оние кандидати за стипендија за постдипломски студии што имаат познавања на германски јазик а се кандидати за интервју, како и сите кандидати за стипендија за летен јазичен курс.

Уште еднаш, Ве молиме за разбирање и се извинуваме доколку не можеме најбрзо да Ви излеземе пресрет.

Секое добро и среќно,
ДААД- Лекторат Скопје, Канцеларија за врски