DAAD

DAAD

Dienstag, 24. November 2015

Предавање на апликациите за летните јазични курсеви

Почитувани,

апликациите може да ги предавате на портирницата од Германската амбасада во Скопје најдоцна до 1. декември (вторник) до 16 часот. 

Donnerstag, 5. November 2015

Работно време/ 09.11. - 13.11.2015

Канцеларијата ќе биде затворена в понеделник (09.11.2015). 

Работното време за следната недела ќе биде од вторник до петок (10.11. - 13.11.2015) и тоа: 

вторник - четврток: 9 ч. - 14 ч. и петок: 9 ч. - 13 ч. 

Ве очекуваме со прашања од вторник. 

ДААД- Лекторат, Скопје


Dienstag, 3. November 2015

Интервју за кандидатите за стипендија за постдипломски студии

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

интервјуата за кандидатите за стипендија за постдипломски студии ќе се одржат на 15.12. (вторник) и 16.12. (среда) во Германската амбасада во Скопје.

Покана за интервју и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на мејл. 

ДААД- Лекторат Скопје, Канцеларија за врски

OnDaF тестирање / 2015

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

OnDaF тестот за сите кандидати што имаат некакви познавања од германскиот јазик, а аплицирале за стипендија за постдипломски студии, како и за сите кандидати за стипендија за летен јазичен курс ќе се одржи на 11.12. (петок) и 12.12. (сабота) во Училиштето за јазици LinguaLink: 
http://www.lingualink.com.mk/Default.aspx?mId=90&lId=1

Покана за тестирањето и дополнителни информации во врска со тестирањето ќе добиете на мејл. 

ДААД- Лекторат Скопје, Канцеларија за врски