DAAD

DAAD

Mittwoch, 26. November 2014

Драги кандидати за ДААД-стипендија,

OnDaF тестот за сите кандидати што имаат некакви познавања од германскиот јазик, а аплицирале за стипендија за постдипломски студии, како и за сите кандидати за стипендија за летен јазичен курс ќе се одржи на 29.11. (сабота) и 30.11. (недела) во Училиштето за јазици LinguaLink.

Детални информации имате на мејл.

Montag, 13. Oktober 2014

Презентација

Презентација на нашите стипендиски програми за сите заинтересирани од Битола, на 17.10.2014 (петок) со почеток во 14 часот во Амфитеатарот на Факултетот за информатички и комуникациски технологии, Универзитет "Св. Климент Охридски"- Битола.
Повелете!

Dienstag, 7. Oktober 2014

презентација

За сите заинтересирани студенти, асистенти, професори, магистранти, докторанти и сл. од Тетово, презентација на нашите стипендиски програми на SEE University во Тетово, утре (08.10.2014) со почеток во 10 часот во BDC Центарот, училница 101-03!

Се гледаме,

ДААД- Лекторат
Скопје

Dienstag, 2. September 2014

Известување

Oваа година, сите кандидати за стипендија ќе мора да ги прикачат сите документи (со исклучок на препораките од професори) на порталот на ДААД: www.funding-guide.de. По прикачување на сите документи, порталот сам генерира документ во pdf. формат (апликација). До Германската амбасада во Скопје се доставуваат 3 вакви апликации заедно со препораките од професори. 

Donnerstag, 31. Juli 2014

годишен одмор

Почитувани, 

во периодот од 01 август до 01 септември канцеларијата ќе биде затворена. 

Сите измени во врска со аплицирањето за стипендии може да ги најдете на нашиот блог.

Ве очекуваме со нови апликации од 15 септември до 15 ноември. 

Поздрав,

ДААД- Канцеларија за врски, Скопје