DAAD

DAAD

Donnerstag, 4. Juli 2013

Нов начин за аплицирање за Стипендија за истражувачки престој (докторски студии) до 6 и со времетраење подолго од 6 месеци

Документите се доставуваат најпрво по електронски пат преку MOVE-Portal на www.funding-guide.de со избирање на соодветната програма. Потребни документи се истите како досега. Самата програма Ве насочува кон секој документ одделно. По електронското доставување на документите, целата документација треба да се испечати (преку порталот) по што печатената верзија од апликацијата, треба да се достави до 

Германска амбасада
ул. Леринска бр. 59
1000 Скопје
Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen