DAAD

DAAD

Dienstag, 8. Oktober 2019

Измена
Рокот за аплицирање за стипендиите кои ги доделува ДААД за постдипломски студии е од 15. септември до 15. ноември секоја година и се однесува за следната академска година. Документите не се поднесуваат во Германската амбасада! 
Потребно е САМО доставување на оригинал ПРЕПОРАКАТА од профоесор на ДААД пораталот, на следнава адреса:

DAAD
Referat ST21 - Ostmitteleuropa, Südosteuropa, Türkei
Kennedyallee 50
53175 Bonn


Dienstag, 1. Oktober 2019

Почитувани,
Среда 02.10.2019, четврток 03.10.2019, и понеделник 07.10.2019 канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена. Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com.
Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Mittwoch, 17. Juli 2019

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена во период од 22.07.2019 до 26.08.2019 поради летните одмори. Ве молиме доколку имате прашања да нѐ контактирате преку е-пошта: daadlektorat.skopje@gmail.com.

Со почит,
ДААД- Лекторат, Скопје

Montag, 8. Oktober 2018

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Би сакале да Ве информираме дека во среда (10.10.18 година) од 12:00 часот во големиот амфитеатар (на втори кат) на Хемискиот институт - Скопје, на ул. Архимедова бр. 5 во Автокоманда, ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, едномесечни курсеви за германски јазик во летниот период, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД).

Поради настанот канцеларијата ќе биде отворена од 09:00 до 11:30 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

СООПШТЕНИЕ

Почитувани,

Би сакале да Ве информираме дека во вторник (09.10.18 година) од 12:30 часот во големиот амфитеатар (А3) на Филозофски факултет - Скопје, ќе се одржи презентација на можностите за студирање во Германија, едномесечни курсеви за германски јазик во летниот период, како и начинот и програмите за аплицирање за студиска стипендија во Германија преку Германската служба за академска размена (ДААД).

Поради настанот канцеларијата ќе биде отворена од 09:00 до 11:30 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје

Montag, 23. April 2018

Известување

Почитувани,
вторник (24.04.2018), среда (25.04.2018) и четврток (26.04.2018) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена, Ве молиме обратете ни се преку е-пошта на daadlektorat.skopje@gmail.com
Ви благодариме однапред на разбирањето.
Со почит, ДААД-Лекторат Скопје

Mittwoch, 4. April 2018


ИзвестувањеПочитувани,

би сакале да Ве информираме дека утре (05.04.2018) канцеларијата на Германската служба за студентска размена ќе биде затворена, но во петок на 13.04.2018 г. ќе работи во период од 09:00 до 13:00 часот.

Со почит,
ДААД-Лекторат Скопје